Aantal auto-inbraken in de regio stijgt fors in vergelijking met vorig jaar

Aantal auto-inbraken in de regio stijgt fors in vergelijking met vorig jaar

De navigatie gestolen, een achtergelaten handtas meegenomen of zelfs de hele auto gestript: in het derde kwartaal van dit jaar registreerde de politie landelijk zo’n 11.700 auto-inbraken. Dat zijn negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van de politiecijfers door dataplatform LocalFocus. Per dag vinden gemiddeld 126 automobilisten hun auto leeggeroofd.

Verdubbeling

In de gemeente Vijfheerenlanden is sprake van de grootste stijging als het gaat om harde aantallen. In de periode juli-september van dit jaar klopten 42 automobilisten bij de politie aan om aangifte te doen van een inbraak. In dezelfde periode in 2019 waren dat er negentien. Ook in West Betuwe is er sprake van een verdubbeling. Het aantal aangiftes steeg van tien in 2019 naar achttien in dit jaar.

In Gorinchem bleef het aantal auto-inbraken vrijwel gelijk: 26 dit jaar en 27 in 2019. Echter vorige week brak het dievengilde zeker zeven auto's open. Met de aantallen voor het derde kwartaal scoort Gorinchem boven het landelijk gemiddelde. Per 10.000 inwoners vinden er 6,7 inbraken plaats. Voor die gemeente geldt een gemiddelde van 7. Vijfheerenlanden scoort nog hoger: 7,4.

Minst vaak last

Autobezitters in Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam hebben het minst vaak last gehad van inbrekers die hun wagens kwamen leegroven. Slechts twee keer moest de politie een aangifte uit Hardinxveld-Giessendam noteren, voor Molenlanden waren dit er vier. Als er gekeken wordt naar het percentage slachtoffers per 10.000 inwoners komt die laatste gemeente op 0,9 uit. Voor Hardinxveld-Giessendam geldt een percentage van 1,1.

EYCOM Camera's is distributeur van AVtech camera's, deze worden geleverd met een Sony varifocale of gemotoriseerde lens met een Full HD of Ultra HD resolutie. Alle AVtech camera’s zijn voorzien van een zgn.”Push functie” deze alarm functie stuurt bij beweging direct een melding naar uw telefoon waarna u live mee kunt kijken of luisteren.

 

Bekijk hier onze IP Camera's