Digitale deurbel met camera remt inbraakgolf

Digitale deurbel met camera remt inbraakgolf

Helaas krijgt elke wijk er vroeg of laat helaas mee te maken: een inbraakgolf. Inbrekers verleggen om de zoveel tijd hun 'werkterrein' en slaan in korte tijd hun slag in een bepaalde buurt. Dat heeft enorm veel impact. Bewoners zijn angstig in het donker en voelen zich onveilig in hun eigen huis. Inbraak wordt daarom als een 'high impact crime' beschouwd.

Vorig jaar was de Stedenwijk in Almere de klos. Een hausse aan inbraken teisterde de bewoners van een van de oudste wijken van de polderstad. Uit onderzoek kwam een opvallend detail naar voren, namelijk dat de meeste inbraken via de voordeur werden gepleegd. Om de inbraakgolf een halt toe te roepen, kwamen diverse overheidsinstanties met een mogelijk simpele oplossing: de digitale deurbel met ingebouwde camera.

Het ministerie van justitie, de gemeente Almere, de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie rolden samen een uniek project uit. In 45 straten werden op 96 adressen gratis digitale SkyBell deurbellen geïnstalleerd. Zo konden de Almeerders op elk moment van de dag, ook als ze niet thuis waren, zien wie er voor de deur stond. De conclusies na evaluatie van de pilot zijn verbluffend: het aantal inbraken daalde met bijna de helft en bewoners voelden zich aanzienlijk veiliger ten opzichte van de straten die niet aan het project deelnamen.

Het installeren van een deurbel met camera blijkt dus een preventieve maatregel te zijn om inbraken te voorkomen. Hoe werkt deze video deurbel precies? Vrij simpel. Zodra iemand zich richting de voordeur begeeft, pikt de bewegingssensor dat op. De camera springt dan aan, je krijgt een melding via de smartphone en je kan direct meekijken wie er voor de deur staat. Het maakt niet uit of je thuis bent of ergens ver weg op vakantie, via de app kun je altijd en overal meekijken. De beelden worden ook opgenomen en opgeslagen in de app.

EYCOM® heeft DoorBird en SkyBell in het assortiment. Twee typen digitale videodeurbellen die uitblinken in gebruiksgemak, vooral dankzij het feit dat de meldingen en beelden gewoon via een app op de smartphone binnenkomen.

De DoorBird is voorzien van een HDTV videocamera (180°) met 12 LED's voor nachtzicht en een bewegingssensor (PIR). Met de gratis DoorBird App kun je overal ter wereld automatisch verbinding maken met smartphone of tablet (Apple en Android). Je kunt de bezoeker dus overal ter wereld live zien, horen en spreken. Daarbij biedt de DoorBird deurbel de mogelijkheid om beelden op te slaan zonder dat je verplicht een abonnement moet afsluiten. De SkyBell heeft dezelfde specificaties (met nachtzicht in kleur) en is door zijn afmeting uitermate geschikt voor smalle kozijnen en deurposten.

Dankzij het pilotproject in Almere kunnen we met een gerust hart stellen: hoe meer huizen of bedrijven zijn uitgerust met een digitale videodeurbel, hoe veiliger de omgeving wordt. Be protected!

 

Bekijk hier onze deurbellen met camera